Pagina's

vrijdag 30 juli 2010

Fiesten en surfen











Gisteren (donderdag) de hele dag op Kuta beach geweest om te wake boarden en te surfen. Niels wil liever wake boarden en Fleur gaat liever surfen. Zij krijgt daarvoor les. Was een hele hete dag met nauweliujks schaduw. In de avond zijn we naar Tanah Loth geweest om op het strand de zonsondergang daar te zien.

Vandaag zijn we wezen fietsen (Gabrielle niet). Moesten vreog weg, maar het waas het wel waard. Eerst met een busje naar het noorden van het eiland en dan 40 km terug naar Ubud. Wel bijna allemaal dond hill, dus niet zo moeilijk. Tussendoor vaak gestopt om mooie dingen te zien. Later in de middag bij het zwembad geweest en vanavond wat souvenirs gekocht en uit eten geweest bij een Cubaans restaurant.

Wat we morgen gaan doen weten we nog niet.

woensdag 28 juli 2010

Heet, heter heetst

Na de regen van enkele dagen geleden is het nu heel erg warm. De zon brandt de hele dag. Daarm ook zijn we de laatste dagen veel op het strand geweest. Aan de zijkant kun je lekker onder de bomen in de schaduw zitten. De kinderen hebben eerst aan wake boarden gedaan en nu krijgen ze surfles. Is moeilijker dan gedacht. Gaan zodadelijk weer naar het strand en vanavond naar Tanah Loth (tempel in zeer met beroemd zonsonergang). Gaan morgen soor de rijsvelden fietsen in het noorden van Bali. Tot de volgende keer.

maandag 26 juli 2010

Regen, regen en nog eens regen
















Vandaag (maandag) alleen maar regen gehad. Ook vannacht al. Nog nooit zoveel water gezien dat ook nog eens niet wordt afgevoerd. Wel weer op pad geweest. Onder meer naar de oudste tempel van het eiland, naar de olifantengrot en naar een ceremonie in een dorp. Zijn nu weer in het hotel. Alles verder goed. Gaan zodadelijk weer naar de stad. Wat inkopen doen en eten. Groetjes en tot de volgende keer.

vrijdag 23 juli 2010

Reservaat bezocht + ceremonie bekeken
















Gisteren (vrijdag) zijn we met Wayan naar het noorden van Bali gereden. Eerst 's morgens naar een nationaal reservaat. Daar hebben we onder meer op een olifant gereden. Was erg leuk om te doen. Vooral Fleur was er helemaal weg van. Leek volgens haar wel op paard rijden. Ook de apen in de reservaat kregen alle aandacht. Vooral een jonge chimpasee Nico die vrij rond liep.

Na het reservaat zijn we naar een dorp gereden waar een crematieceremonie was. Vindt in ieder dorp eens in de 3 - 5 jaar plaats. Als iemand is overleden, wordt hij eerst begraven en later pas gecremeerd. Dat laatste vindt gezamelijk plaats in een grote ceremonie en op een dag die volgens de priester de goden het meest gunstig zal stemmen. Voor ieder persoon wordt grote torens gebouwd met daarin alles was volgens hen nodig is voor hun reis naar de goden. Kleding, eten, dieren e.d. Ook worden uit hout en papier beesten en huizen gemaakt die allemaal later in de ceremonie worden verbrand. Heel indrukwekkend om dat allemaal te zien.

Later in de middag zijn we naar Ubud gegaan en hebben daar Hans, Rosanne en hun kinderen ontmoet. Zij zijn in Bali vanuit Java en op doorreis naar Lombok. Was hartstikke gezellig. We liggen nu lekker aan het zwembad bij het hotel en gaan vanmiddag naar Kuta beach want de kinderen willen daar wake boarden.




donderdag 22 juli 2010

Waterbom park











Vandaag (donderdag) naar Waterbom park geweest. Een groot waterpark met allerlei soorten glijbanen. Was erg leuk. Zijn samen geweest met een Australische familie die we deze week hebben ontmoet. Een Nederlander die 30 jaar geleden is geemigreerd en is getrouwd met een Italiaanse. Hun 2 kinderen zijn even oud als Niels en Fleur. Trekken de hele dag met elkaar op.








Morgen gaan we weer met Wayan op pad. Dit keer naar West-Bali. Zullen morgenavond foto's plaatsen al is de ruimte om foto's te plaatsen niet erg groot.

dinsdag 20 juli 2010

Wayan weer gezien











Hallo allemaal, hierbij weer een berichtje van ons. We hebben eerst 2 dagen aan het zwembad gezeten. Heel relaxed. Was ook wel nodig, want de kinderen hadden veel last van het tijdsverschil met Europa. In de avond niet kunnen slapen en 's morgens niet wakker kunnen worden. Daarna hebben we Kuta verkend. Heel druk en chaotisch. Heel anders dan Sunur vorig jaar. Maar wel leuk om te zien en mee te maken. Hebben van alles tot nu toe gegeten, Italiaans, garnalen, India's, Balinees en Chinees. Ook gesurfd aan het strand van Kuta.








Wij zijn vandaag weer met Wayan (de gids van vorig jaar) weg geweest. In het oosten van Bali. Veel gezien. Tempels, ceremonies, authentieke dorpen, rijstvelden e.d.. Ook een dorp bezocht waar ze hanengevechten hielden als voorberieding op een ceremonie (ze hebben het bloed van de hanen nodig). Heel smerig om te zien. De hanen krijgen messen aan hun poten en 1 is er na 15 seconden dood. Wordt veel geld op gewed.








De kinderen zijn nu zwemmen. Het is 19.00 uur en al donker, maar gelukkig zijn de zwembaden verlicht. Gaan zo eten.

donderdag 15 juli 2010

We zijn goed aangekomen

Eindelijk, we zijn er. Na een lange en ook wel vermoeiende reis zijn we donderdagmiddag in ons hotel aangekomen. Alles is hier perfect. Je kunt je hier wel een jaar vermaken. In het hotel is het druk. Allerlei nationaliteiten maar vooral veel Australiers.

Wat minder is, is dat er in onze koffers is ingebroken. Uit een van de koffers is tijdens de reis een tas met alle cremes, tandeborstels e.d. gestolen. Hoe weten we niet. Maar toen we de koffers ophaalden, kon je zien dat er 1 open was geweest. Vervelend, maar niet echt een probleem.

Donderdagavond hebben we alleen maar even op een terras gezeten en daarna als een blok in slaap gevallen. Waren kapot van de reis. Vrijdag gaan wel lekker alleen maar aan het zwembad en strand liggen. Het hotel heeft een eigen strand, dus dat is wel perfect.

Groetjes en tot de volgende keer.

vrijdag 9 juli 2010

Nielsenfleuropbali: Nog 5 nachtjes slapen

Nielsenfleuropbali: Nog 5 nachtjes slapen: "We zijn al druk spullen aan het verzamelen die we mee willen nemen. Er zijn twee nieuwe koffers gekocht. Hoeplijk is er genoeg ruimte om alles m..."

Nog 5 nachtjes slapen

We zijn al druk spullen aan het verzamelen die we mee willen nemen. Er zijn 2 nieuw koffers gekocht. Hoeplijk is er genoeg rui te om alles mee te nemen.