Pagina's

vrijdag 23 juli 2010

Reservaat bezocht + ceremonie bekeken
















Gisteren (vrijdag) zijn we met Wayan naar het noorden van Bali gereden. Eerst 's morgens naar een nationaal reservaat. Daar hebben we onder meer op een olifant gereden. Was erg leuk om te doen. Vooral Fleur was er helemaal weg van. Leek volgens haar wel op paard rijden. Ook de apen in de reservaat kregen alle aandacht. Vooral een jonge chimpasee Nico die vrij rond liep.

Na het reservaat zijn we naar een dorp gereden waar een crematieceremonie was. Vindt in ieder dorp eens in de 3 - 5 jaar plaats. Als iemand is overleden, wordt hij eerst begraven en later pas gecremeerd. Dat laatste vindt gezamelijk plaats in een grote ceremonie en op een dag die volgens de priester de goden het meest gunstig zal stemmen. Voor ieder persoon wordt grote torens gebouwd met daarin alles was volgens hen nodig is voor hun reis naar de goden. Kleding, eten, dieren e.d. Ook worden uit hout en papier beesten en huizen gemaakt die allemaal later in de ceremonie worden verbrand. Heel indrukwekkend om dat allemaal te zien.

Later in de middag zijn we naar Ubud gegaan en hebben daar Hans, Rosanne en hun kinderen ontmoet. Zij zijn in Bali vanuit Java en op doorreis naar Lombok. Was hartstikke gezellig. We liggen nu lekker aan het zwembad bij het hotel en gaan vanmiddag naar Kuta beach want de kinderen willen daar wake boarden.




1 opmerking:

  1. Dag kids,

    Ik ben gewoon stinkend jaloers op jullie mooie vakantie. Al hoewel het weer hier ook mooi is.
    Fleur, iedereen vond het leuk dat je belde zaterdag. Oma en lotte glunderden helemaal toen ze jou stem hoorde. Wij hebben gezellig en lekkere BBQ gehad, dit jaar was het bij Joris en Mechteld. En ze hebben ook goed nieuws. Mama en Papa weten wel waar het overgaat denk ik.

    Ik mis jullie maar maak mooi veel foto's en movies dan kunnen we zien wat jullie allemaal meegemaakt hebben.

    Groetjes, Uncle M

    BeantwoordenVerwijderen